Υψηλόβαθμο αξιωματικό του συριακού στρατού ο οποίος είχε αυτομολήσει στους αντάρτες σκότωσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας και επιβεβαιώνουν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Ο Γιάσερ Αλ Αμπούντ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών στην πόλη Ταφάς της νότιας συριακής επαρχίας Νταράα, σημείωσε ο Ράμι Αμπντούλ Ραχμάν, εκ μέρους του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς και ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός Αλ Ιχμπαρίγια, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Ο Αλ Αμπούντ ήταν ένας από τους πρώτους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του συριακού στρατού ο οποίος αυτομόλησε ανοικτά στο πλευρό της αντιπολίτευσης και ενεπλάκη ενεργά στις μάχες με το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Οι περισσότεροι αυτόμολοι του στρατού ήταν στρατιωτικοί χαμηλής και μεσαίας βαθμίδας, οι οποίοι δημιούργησαν τον πρώτο πυρήνα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ).

Ο δολοφονηθείς είχε υπάρξει διοικητής του στρατιωτικού συμβουλίου του ΕΣΣ και τελευταία διοικούσε ταξιαρχία των ανταρτών στην Νταράα.