Ανώτερο δικαστήριο του Κατάρ επικύρωσε σήμερα την καταδίκη σε 15ετή κάθειρξη που είχε επιβληθεί σε έναν ποιητή για ένα ποίημά του το οποίο θεωρήθηκε επικριτικό για την οικογένεια αλ Θάνι η οποία κυβερνάει το εμιράτο αυτό του Κόλπου. 

Το ακυρωτικό δικαστήριο στη Ντόχα επικύρωσε σήμερα την καταδίκη σε 15ετή κάθειρξη που είχε επιβληθεί προηγουμένως από εφετείο στον ποιητή Μοχάμεντ αλ Άτζμι, γνωστό ως Ίμπεν αλ Ντιμπ, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2011 για το "ποίημα του γιασεμιού", το οποίο χαιρέτιζε την Αραβική Άνοιξη, εκφράζοντας την ελπίδα να επεκταθεί στις μοναρχίες του Κόλπου.
"Καταδικάστηκε από το Ακυρωτικό Δικαστήριο σε 15ετή κάθειρξη", δήλωσε ο δικηγόρος του Νάτζιμπ αλ Ναΐμι. 

Ο ποιητής, ο οποίος είχε καταδικαστεί στις 29 Νοεμβρίου του 2012 σε ισόβια κάθειρξη για "προσβολή των κρατικών συμβόλων και υποκίνηση στην ανατροπή των αρχών", είχε εξασφαλίσει σε έφεσή του τον περασμένο Φεβρουάριο την μείωση της ποινής του σε 15ετή κάθειρξη. 

"Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση κι όχι μια δικαστική", δήλωσε σήμερα ο Ναΐμι, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Κατάρ, εκφράζοντας την λύπη του για το γεγονός ότι το αίτημά του για τη διεξαγωγή νέας έρευνας και νέας δίκης του πελάτη του δεν έγινε δεκτό. 

Ο Ναΐμι κατέληξε λέγοντας ότι ελπίζει σε "μια χάρη του εμίρη", σεΐχη Τάμιμ Μπεν Χαμάντ αλ Θάνι, ο οποίος αποτελεί την ύστατη αρχή στην οποία μπορεί να προσφύγει ο πελάτης του, "ο οποίος σαπίζει στην φυλακή εδώ και δύο χρόνια, στην απομόνωση".

TAGS