Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση δήλωσε ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασάντ σε συνέντευξή του στο λιβανικό δίκτυο Αλ Μαγιαντίν και εξέφρασε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2014.

Ακόμη ο Ασάντ δήλωσε πως δεν έχει προς ώρας καθορισθεί μία συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διεθνή συνδιάσκεψη «Γενεύη 2» με στόχο την ειρήνευση στη χώρα.

«Καμία ημερομηνία δεν έχει καθορισθεί, και οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει ακόμη εάν θέλουμε να καρποφορήσει η συνδιάσκεψη Γενεύη 2' (που προωθείται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ)", δήλωσε ο Άσαντ και τόνισε ότι «πολλά ζητήματα γύρω από αυτήν την συνδιάσκεψη βρίσκονται ακόμη επί τάπητος»,

Επίσης ο Άσαντ δήλωσε έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος και στις εκλογές του 2014 λέγοντας: «Η απάντησή μου θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες. Ο πρώτος αφορά την προσωπική μου επιθυμία και ο δεύτερος είναι η λαϊκή βούληση».

«Για το πρώτο σημείο, που αυτό με αφορά προσωπικά, δεν βλέπω γιατί να μην θέσω υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές», τόνισε.

TAGS