Δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία βραχυπρόθεσμης προμήθειας φυσικού αερίου στους ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς της Κύπρου (ενδιάμεση λύση) με αποδεκτούς όρους με τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στην προκήρυξη για υποβολή προσφορών (RFP).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΦΑ, σε χθεσινή συνεδρίασή του το δ.σ. αποφάσισε ότι η διαδικασία υποβολής προσφορών (RFP) ολοκληρώθηκε και η ΔΕΦΑ έχει ενημερώσει ανάλογα όλες τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος (EOI) και στο αίτημα για Υποβολή Προσφορών (RFP).

«Μετά την έναρξη της διαδικασίας για εκδήλωση ενδιαφέροντος (Expression of Interest – EOI) στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 και την ακόλουθη προκήρυξη για Υποβολή Προσφορών (Request for Proposals – RFP), στις 4 Ιανουαρίου 2013, σε σχέση με την βραχυπρόθεσμη προμήθεια φυσικού αερίου στους ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς της Κύπρου (ενδιάμεση λύση), η ΔΕΦΑ ανακοινώνει ότι δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου με αποδεκτούς όρους με τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στην προκήρυξη για υποβολή προσφορών (RFP)», σημειώνεται στην ανακοίνωση.