Του έγινε μετάγγιση αίματος μολυσμένου με τον ιο της ηπατιτιδας Β σε νοσοκομείο της Κύπρου και κατέληξε λίγο αργότερα. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Σημερινή» λόγω ανθρώπινου λάθους, αλλά και λόγω των διαδικασιών που τηρούνται αναφορικά με τις μεταγγίσεις αίματος στα κρατικά νοσοκομεία, έχασε τη ζωή του ο Χριστάκης Ανδρέου, 57χρονών, άτομο με ειδικές ανάγκες, από την Πάφο, το οποίο προσβλήθηκε με τον ιό της ηπατίτιδας Β και υπέκυψε στις 7 Απριλίου 2013. 

Όπως αποκαλύπει η εφημερίδα αυτό διαπιστώθηκε από την πειθαρχική έρευνα που ολοκλήρωσε πρόσφατα ανεξάρτητος λειτουργός, κατόπιν εντολής του Υπουργού Υγείας Πέτρου Πετρίδη, μια μέρα μετά τον θάνατο του Χριστάκη. Ο Υπουργός είχε δεχθεί καταγγελίες από συγγενείς του θανόντος. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας, ο 57χρονος προσβλήθηκε από τον ιό της ηπατίτιδας Β, από φιάλες μολυσμένου αίματος που λήφθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας και του χορηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Πάφου, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, στις 12 Ιανουαρίου 2013. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές, του χορηγήθηκαν τρεις φιάλες αίματος και τέσσερις φιάλες πλάσματος, προερχόμενες από επτά συνολικά αιμοδότες, εκ των οποίων οι πέντε έδωσαν αίμα στο Νοσοκομείο Πάφου και οι δύο στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Μετά τον θάνατο του Χριστάκη, διενεργήθηκαν επαναληπτικοί έλεγχοι και διαπιστώθηκε ότι ο ένας εκ των αιμοδοτών που είχε δώσει αίμα στο Νοσοκομείο Λάρνακας ήταν φορέας του ιού.