Η εξέταση DNA θα αποκαλύψει αν το ξανθό κοριτσάκι με τα γαλάζια μάτια που βρέθηκε να ζει με τσιγγάνους στην Ιρλανδία είναι βιολογικό τους παιδί ή πρόκειται για περίπτωση αγοραπωλησίας ή ακόμη και απαγωγής. Πρόκειται για μια ιστορία που θυμίζει έντονα την συγκινητική περίπτωση της δικής μας Μαρίας.

Το κοριτσάκι έχει απομακρυνθεί από το σπίτι των τσιγγάνων και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι η βιολογική κόρη των αθίγγανων που δεν έπεισαν με τις εξηγήσεις τους την αστυνομία.

Το παιδί εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που έφθασαν την Δευτέρα στο σπίτι των τσιγγάνων στο Tallaght, στο νότιο Δουβλίνο, μετά από καταγγελίες κατοίκων που φαίνεται ότι ευαισθητοποιήθηκαν έπειτα από τις διαστάσεις που έλαβε η περίπτωση της μικρής Μαρίας.

Το ζευγάρι των αθίγγανων που έχει και άλλα παιδιά και κατάγεται από την Ρουμανία, την οποία και επισκέπτεται συχνά, ισχυρίστηκε ότι το κορίτσι ηλικίας 6-7 ετών είναι «100%» η βιολογική τους κόρη, παρότι δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέλος της οικογένειας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί η γνησιότητα του πιστοποιητικού γέννησης και του διαβατηρίου που έδωσαν οι αθίγγανοι.

Ωστόσο οι υποψίες των ιρλανδικών αρχών εντάθηκαν, καθώς - παρότι το ζευγάρι ανέφερε ως ημερομηνία γέννησης τον Απρίλιο του 2006 και τόπο γέννησης το νοσοκομείο Coombe του Δουβλίνου- μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στα αρχεία του νοσοκομείου δεν υπήρχε καμία σχετική εγγραφή.

Το δεύτερο στοιχείο που προβληματίζει τις αρχές είναι το γεγονός ότι το παιδί στην φωτογραφία του διαβατηρίου είναι πολύ μικρότερο σε ηλικία από το κοριτσάκι και συνεπώς δεν γινόταν να διαπιστωθεί άμεσα ότι πρόκειται για το ίδιο παιδί.