Ενοχλημένη εμφανίστηκε η Άγκυρα μετά από την παραβίαση του F.I.R Κωνσταντινούπολης από Ρωσικό αεροσκάφος ναυτική συνεργασίας-ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Το γεγονός συνέβη χτες. 

Μόλις έγινε αντιληπτό από τα τουρκικά ραντάρ δόθηκε η εντολή σε ένα ζεύγος F-16 να σηκωθούν και να προβούν σε αναχαίτιση του ρωσικού αεροσκάφους. Σε καμία περίπτωση βέβαια η Άγκυρα δεν σκέφτηκε να προβεί σε σκληρή αναχαίτιση.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, στις 22 Οκτωβρίου  παραβίασε το F.I.R. Κωνσταντινούπολης και η παραβίαση είχε διάρκεια πολλών λεπτών. Δυο τουρκικά μαχητικά F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από την βάση του στη Μερζιφούντα της βόρειας Τουρκίας και παρακολούθησαν στενά το ρωσικό αεροσκάφος για περίπου 2.5 ώρες. 

Το ρωσικό αεροσκάφος (ΙL-20) εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο από τα σύνορα Τουρκίας-Γεωργίας, είχε δυτική κατεύθυνση και βγήκε απο τον τουρκικό εναέριο χώρο, όταν έφτασε στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας.  

Η Άγκυρα εξέφρασε την ανησυχία της μήπως  το ρωσικό αεροσκάφος  τράβηξε αεροφωτογραφίες στρατηγικού ενδιαφέροντος. Ίσως βέβαια κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Γ.Κοκ.