Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε το F.I.R. Κωνσταντινούπολης

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε το F.I.R. Κωνσταντινούπολης

Ενοχλημένη εμφανίστηκε η Άγκυρα μετά από την παραβίαση του F.I.R Κωνσταντινούπολης από Ρωσικό αεροσκάφος ναυτική συνεργασίας-ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Το γεγονός συνέβη χτες. 

Μόλις έγινε αντιληπτό από τα τουρκικά ραντάρ δόθηκε η εντολή σε ένα ζεύγος F-16 να σηκωθούν και να προβούν σε αναχαίτιση του ρωσικού αεροσκάφους. Σε καμία περίπτωση βέβαια η Άγκυρα δεν σκέφτηκε να προβεί σε σκληρή αναχαίτιση.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, στις 22 Οκτωβρίου  παραβίασε το F.I.R. Κωνσταντινούπολης και η παραβίαση είχε διάρκεια πολλών λεπτών. Δυο τουρκικά μαχητικά F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από την βάση του στη Μερζιφούντα της βόρειας Τουρκίας και παρακολούθησαν στενά το ρωσικό αεροσκάφος για περίπου 2.5 ώρες. 

Το ρωσικό αεροσκάφος (ΙL-20) εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο από τα σύνορα Τουρκίας-Γεωργίας, είχε δυτική κατεύθυνση και βγήκε απο τον τουρκικό εναέριο χώρο, όταν έφτασε στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας.  

Η Άγκυρα εξέφρασε την ανησυχία της μήπως  το ρωσικό αεροσκάφος  τράβηξε αεροφωτογραφίες στρατηγικού ενδιαφέροντος. Ίσως βέβαια κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Γ.Κοκ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο