Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Φρανς Τίμερμανς, εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας, μετά τη συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, στα Τίρανα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουσάτι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το καθεστώς υποψήφιας χώρας μπορεί να χορηγηθεί στην Αλβανία το Δεκέμβριο, τόνισε, όμως, ότι χρειάζονται ακόμη πολλές προσπάθειες για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την πλήρη ένταξη στην ΕΕ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών και ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας, υπογράμμισαν ότι είναι διατεθειμένοι να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις σε διάφορους τομείς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, ξεκίνησε σήμερα επίσκεψη στα Τίρανα, για να συζητήσει διμερή ζητήματα και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του αλβανικού ΥΠΕΞ. Ο κ. Τίμερμανς συνοδεύεται στην επίσκεψη αυτή από τον Γενικό Διευθυντή για θέματα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών και από στενούς του συνεργάτες.