current views are: 1

24 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση09:25

Ήττα του Ολάντ στις εκλογές του 2017 δείχνει νέα δημοσκόπηση

Τα τέσσερα πέμπτα των γάλλων ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα ηττηθεί στις επόμενες προεδρικές εκλογές, το 2017, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης.

Δημοσίευση 09:25’
αρθρο-newpost

Τα τέσσερα πέμπτα των γάλλων ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα ηττηθεί στις επόμενες προεδρικές εκλογές, το 2017, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης.

Τα τέσσερα πέμπτα των γάλλων ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα ηττηθεί στις επόμενες προεδρικές εκλογές, το 2017, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και συνιστά ένα νέο πλήγμα για τον ηγέτη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Το αυξανόμενο ποσοστό της ανεργίας, η λαϊκή οργή για την αυστηρή φορολογία και η πόλωση στους κόλπους της κυβέρνησης και του Σοσιαλιστικού κόμματος έχουν καταποντίσει τη δημοτικότητα του γάλλου προέδρου στο χαμηλότερο μέχρι σήμερα επίπεδο μετά την εκλογή του τον περασμένο Μάιο.

Το 76% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro και του τηλεοπτικού δικτύου LCP απάντησαν ότι δεν θεωρούν τον Ολάντ κάποιον που τηρεί τις δεσμεύσεις του, ενώ το 68% τον θεωρούν ικανό.

Αντίθετα, το 54% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση που διεξήχθη κατά το διάστημα 21 με 22 Οκτωβρίου, θεωρούν ότι ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς θα επικρατήσει του δεξιού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2017. Μόνο το 16% θεωρούν ότι θα νικήσει ο Ολάντ.

Στη Γαλλία, ο απερχόμενος πρόεδρος κατά παράδοση εκπροσωπεί το κόμμα του στις επόμενες εκλογές και κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, οι περισσότεροι απερχόμενοι πρόεδροι–με εξαίρεση τον πρώην συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί–εξασφάλισαν και δεύτερη θητεία.

Ο Ολάντ είδε τη δημοτικότητά του να βυθίζεται περαιτέρω μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε την Κυριακή επειδή επέτρεψε στην μικρή Ρομά μαθήτρια Λεονάρντα να επιστρέψει στη Γαλλία χωρίς όμως την οικογένειά της.

Ο Βαλς έχει σκληρύνει τη ρητορική του κατά της παράνομης μετανάστευσης και των αυτοσχέδιων καταυλισμών των Ρομά καθώς ενισχύεται το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο ενόψει των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών τον επόμενο χρόνο.


σχετικα αρθρα