Αποτελέσματα δημοσκόπησης που δείχνουν ότι η ακροδεξιά ηγέτιδα, Μαρίν Λε Πεν, κόρη του Ζαν-Μαρί Λε Πεν, μπορέι να κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας το 2012, ξεπερνώντας ακόμα και τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, έχουν προκαλέσει "μούδιασμα" στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα "Le Parisien", η επικεφαλής της άκρας Δεξιάς στη χώρα, συγκεντρώνει 23%, δύο ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο σε σχέση με τον Σαρκοζί και την ηγέτιδα των Σοσιαλιστών, Μαρτίν Ομπρί. Η Μαρίν Λε Πεν διαδέχθηκε τον πατέρα της στην ηγεσία του κόμματος "Front National" (Εθνικό Σύνορο) στα μέσα Ιανουαρίου.

Πολλοί αναλυτές έχουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία της διαδικτυακής δημοσκόπησης, αφού δεν παρέχει την ίδια αφάλεια με την τηλεφωνική σφυγμομέτρηση, ενώ παράλληλα, εκκρεμεί και η επιλογή του επικεφαλής των Σοσιαλιστών, με δεδομένη τη φημολογία γύρω από το πρόσωπο του Ντομινίκ Στρος-Καν. Σημειώνεται ότι φθινόπωρο οι Σοσιαλιστές θα επιλέξουν τον υποψήφιο πρόεδρό τους.

Υπενθυμίζεται ότι το 2002 ο πατέρας της Μαρίν Λε Πεν, Ζαν-Μαρί πέρασε στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, χάνοντας από τον Ζακ Σιράκ.