Έρευνες για τις υποκλοπές στο τηλέφωνο της Μέρκελ

Έρευνες για τις υποκλοπές στο τηλέφωνο της Μέρκελ

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας, η οποία είναι αρμόδια για υποθέσεις κατασκοπείας, ανακοίνωσε σήμερα ότι μελετά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες γίνονταν υποκλοπές στο κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, προοίμιο μιας ενδεχόμενης επίσημης έρευνας.

Προς το παρόν, η ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία έχει την έδρα της στην Καρλσρούη, έχει αρχίσει μια «διαδικασία παρατήρησης» στη διάρκεια της οποίας θα «ζητήσει απ' όλες τις αρμόδιες αρχές να της διαβιβάσουν τα στοιχεία» που έχουν στην κατοχή τους για το θέμα αυτό, εξήγησε ο εκπρόσωπός της, ο Μάρκους Κέλερ.

Η εισαγγελία είχε αρχίσει μια παρόμοια έρευνα στη διάρκεια του καλοκαιριού, μετά τη δημοσίευση πληροφοριών για την ηλεκτρονική παρακολούθηση γερμανών πολιτών από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA.

Προς το παρόν, η εισαγγελία επιχειρεί ακόμη να προσδιορίσει αν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει περί κατασκοπείας σε βάρος πολιτών αντιβαίνουν στους νόμους που διέπουν τη δραστηριότητα των ξένων μυστικών υπηρεσιών στο γερμανικό έδαφος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο