Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 39 τραυματίστηκαν σήμερα στην Τρίπολη, στον βόρειο Λίβανο, καθώς συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών μουσουλμάνων οι οποίοι αντιτίθενται στην κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και αλαουιτών υποστηρικτών του, που διαρκούν από το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σήμερα το πρωί ένας έμπορος δολοφονήθηκε ενώ άνοιγε το κατάστημά του στην Μααλούλα, κοντά στη σουνιτική συνοικία Μπαμπ αλ Τάμπανεχ, κι ένας άλλος στην αλαουιτική συνοικία Τζάμπαλ Μόχσεν.

Ο στρατός «ανταπέδωσε τα πυρά» που προέρχονταν «από ελεύθερους σκοπευτές κρυμμένους σε στέγες και σε δρομάκια», σύμφωνα με μία πηγή.

Στην υπόλοιπη πόλη τα καταστήματα και οι τράπεζες άνοιξαν αλλά όχι τα σχολεία, ούτε τα πανεπιστήμια.

Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν ξανά ανάμεσα σε κατοίκους των δύο συνοικιών της Τρίπολης.

Το νέο κύμα βίας ξεκίνησε τη στιγμή που μεταδιδόταν μια τηλεοπτική συνέντευξη του Άσαντ, ο οποίος ανήκει στους αλαουίτες. Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους των δύο συνοικιών, που γίνονται όλο και πιο συχνές, είχαν αρχίσει πριν από δυόμισι χρόνια, με την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία, ενώ όλος ο Λίβανος θεωρείται διχασμένος ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του Άσαντ.