Την επιμονή της για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας διακήρυξε σήμερα η κυπριακή βουλή των Αντιπροσωπών και κάλεσε την Τουρκία, ως  κατοχική δύναμη  να  δώσει όλες τις πληροφορίες που κατέχει για κάθε αγνοούμενο.

Συγκεκριμένα ζήτησαν από την Τουρκία να συμμορφωθεί προς την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην 4η Διακρατική Προσφυγή και να δώσει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις πληροφορίες που κατέχει για την τύχη καθενός αγνοουμένου.

Επίσης την κάλεσε να επιτρέψει τη διεξαγωγή ερευνών για ανεύρεση οστών σε περιοχές που η ίδια θεωρεί «στρατιωτικές ζώνες».

Οι θέσεις της βουλής για τους αγνοούμενους διατυπώθηκαν σε δήλωση του προέδρου της βουλής ενόψει της Ημέρας Αγνοουμένων, την 29η Οκτωβρίου.

«Εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας προς τις οικογένειες και τους συγγενείς των αγνοουμένων μας και δηλώνουμε πως ο αγώνας αυτός δεν θα σταματήσει, έως ότου καταστεί δυνατή η διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοουμένου μας, διότι οι συγγενείς έχουν το ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα να γνωρίζουν», αναφέρεται στη δήλωση που διαβάστηκε προ ημερησίας διατάξεως.