Θρίλερ επικρατούσε από το βράδυ της Πέμπτης στην πόλη Φράιμπουργκ της νοτιοδυτικής Γερμανίας, όπου ένας 36χρονος βρισκόταν ταμπουρωμένος μέχρι νωρίς το πρωί σήμερα και κρατούσε 12 ομήρους. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, ο άνδρας που έχει κατ' επανάληψη καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα, όπως το εμπόριο ναρκωτικών, οχυρώθηκε σε ένα ταχυφαγείο, λίγο μετά τις 7 μ.μ. -τοπική ώρα- της Πέμπτης, ενώ οι 12 όμηροι φαίνεται πως ήταν συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα. Πληροφορίες έκαναν λόγο και για παιδιά.

Ο δράστης -τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα- ήταν οπλισμένος και επικίνδυνος. Επιπλέον, είχε απειλήσει ότι έχει βόμβες μαζί του, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί απέκτησαν επαφή με τον 36χρονο μέσω τηλεφώνου και επί ώρες προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί, ενώ η γύρω περιοχή είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στο σημείο, μάλιστα, βρίσκονταν μέλη της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και γιατροί, ενώ είχε στηθεί κέντρο έτοιμο για παραλαβή τραυματιών.

Σημειώνεται ότι η πολιορκία ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, μερικές ώρες αφότου ο 36χρονος δεν εμφανίστηκε σε δίκη για κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του.