current views are: 1

25 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση10:26

Το Κόσοβο άρχισε έρευνα κατά σέρβου υπουργού

Η εισαγγελία του Κοσόβου ξεκίνησε έρευνα εναντίον του υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου της Σερβίας, αρμόδιου για το Κόσοβο, Αλεξάνταρ Βούλιν.

Δημοσίευση 10:26’
αρθρο-newpost

Η εισαγγελία του Κοσόβου ξεκίνησε έρευνα εναντίον του υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου της Σερβίας, αρμόδιου για το Κόσοβο, Αλεξάνταρ Βούλιν.

Η εισαγγελία του Κοσόβου ξεκίνησε έρευνα εναντίον του υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου της Σερβίας, αρμόδιου για το Κόσοβο, Αλεξάνταρ Βούλιν, λόγω της, παράνομης, όπως υποστηρίζει, εισόδου του στο Κόσοβο και από το δικαστήριο της Μιτρόβιτσα ζητήθηκε να εκδώσει ένταλμα για τη σύλληψή του.

Η εισαγγελία έλαβε απόφαση για διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του Αλεξάνταρ Βούλιν για να διαπιστωθεί αν στις 17 Οκτωβρίου του 2013 παράνομα πέρασε στο Κόσοβο, όχι από επίσημη διάβαση.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με την εισαγγελία διέπραξε το ποινικό αδίκημα της παράνομης διέλευσης της συνοριακής γραμμής.

Με αφορμή το αίτημα έκδοσης εντάλματος σύλληψής του και την έναρξη έρευνας σε βάρος του ο κ. Βούλιν τόνισε ότι οι ενέργειες αυτές έχουν στόχο να προκληθούν αντιδράσεις στους Σέρβους και να παραιτηθούν από τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου της Σερβίας, αρμόδιος για το Κόσοβο δήλωσε χθες ότι δεν έχει πληροφόρηση ότι η Πρίστινα ζητά την προσαγωγή του, αλλά είπε ότι δεν αιφνιδιαζόταν αν οι αρχές της Πρίστινας έφθαναν στη βία.

“Τέτοιες ενέργειες αυξάνουν τις εντάσεις. Με έχουν συλλάβει ήδη δύο φορές και δεν θα είναι νέα εμπειρία. Αλλά αποδείχθηκε ότι εργάζομαι για το καλό του λαού μας και επιτυχώς συσπειρώνω τους Σέρβους στο Κόσοβο” τόνισε ο κ. Βούλιν.


σχετικα αρθρα