Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του κόμματος «Άνθρωποι της ελευθερίας» (Il Popolo De La Liberta), ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και οι κορυφαίοι συνεργάτες του αποφάσισαν την αναστολή του παρόντος κόμματος και την επαναφορά του προγενέστερου  «Forza Italia», που δεν είναι άλλο από το κεντροδεξιό κόμμα το οποίο ίσχυε μέχρι το 2007 και είχε οδηγήσει τον ισχυρό πολιτικό στην εξουσία ανά διαστήματα τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με αυτή την αλλαγή, η ιεράρχηση και η δομή του κόμματος επιστρέφει στην αρχική της μορφή κατά την οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει και πάλι πάνω του όλη την εξουσία, όπως και το δικαίωμα να αναθέτει καθήκοντα και υποχρεώσεις στα μέλη του κόμματος, όπως αυτός νομίζει.

Σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το συνέδριο, ο καβαλιέρε ανακοίνωσε την διοργάνωση συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου για να ψηφισθεί και να εδραιωθεί η αλλαγή από όλους τους φίλους και υποστηρικτές του κόμματος. Ακόμα υποστήριξε πως η απόφαση των ιδρυτικών στελεχών για τις αλλαγές ήταν ομόφωνη παρά το γεγονός ότι ο γραμματέας του κόμματος, κ. Alfano δεν συμμετείχε στις συζητήσεις.