Στη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού προέβη τη Δευτέρα η τουρκική Αστυνομία στην Άγκυρα, προκειμένου να σκορπίσει ομάδα περίπου 2.000 διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το χειρισμό της δίκης αστυνομικού που κατηγορείται για το θάνατο ενός διαδηλωτή κατά τις ταραχές του Ιουνίου.

Πηγή του πρακτορείου Reuters ανέφερε πως οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν το πλήθος προσπάθησε να προσεγγίσει την είσοδο του δικαστηρίου, αφότου η έδρα αποφάσισε ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να συμμετάσχει στις διαδικασίες μέσω βίντεο, δίχως να είναι υποχρεωμένος να προσέλθει στο δικαστήριο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως αρκετά άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών. Σύμφωνα με τα ίδια μέσα, η δίκη αναβλήθηκε για τις 2 Δεκεμβρίου.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, ονόματι Αχμέτ Σαχμπάζ, κατηγορείται πως πυροβόλησε και σκότωσε τον διαδηλωτή Εθέμ Σαρισουλούκ τον Ιούνιο, εν μέσω των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην Τουρκία, με αφορμή τα σχέδια ανάπλασης του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη.

Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πολυήμερων ταραχών.