Η Αστυνομία στην Κύπρο αξιολογώντας τα στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την υπόθεση που αφορά τον Μπεν Νίντχαμ, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς του στην Κω, θα καθορίσει τα επόμενα βήματά της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της χώρας, Ιωνάς Νικολάου.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι «η Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει στοιχεία», προσθέτοντας ότι «φαίνεται πως εκτός από την πληροφορία που είχαμε ότι εθεάθη κάποιο πρόσωπο που βρισκόταν μαζί με αθίγγανους και υπήρχαν υποψίες ότι μπορούσε να ήταν ο μικρός Μπεν δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία».

Γι’ αυτό, συνέχισε,  «η Αστυνομία αξιολογώντας αυτά τα στοιχεία από εβδομάδας θα καθορίσει ποιά είναι τα επόμενα βήματα αναζητώντας οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες που μπορεί να έχουν οι αστυνομικές Aρχές της Ελλάδας, που να μπορούν να αξιολογηθούν και να αξιοποιηθούν στα πλαίσια της διερεύνησης αυτής της υπόθεσης».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι «σίγουρα δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτό το ζήτημα χωρίς να το διερευνήσουμε αλλά για να γίνουν έρευνες χρειάζεται να υπάρχει και η απαιτούμενη πληροφόρηση. Επιπρόσθετα θα διερευνηθούν ζητήματα τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι αθίγγανοι καταλήγουν στο να πουλούν τα παιδιά τους», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι σήμερα είχε συνομιλία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας με τον οποίο  συμφώνησαν, όπως ανέφερε, πως «τα ζητήματα αυτά θα διερευνηθούν  ξεκινώντας από τα δημοσιεύματα που είχαμε χθες και διεξάγοντας έρευνα μεταξύ των προσώπων εκείνων που πιθανόν να γνωρίζουν τη διάπραξη τέτοιας μορφής αδικημάτων ή τέτοιων ενεργειών».