Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν και θα συμμετάσχει σε ρωσο-σερβικό επενδυτικό συνέδριο.

Οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν για τις διμερείς σχέσεις Σερβίας – Ρωσίας, για την πρόοδο των εργασιών στον αγωγό “South Stream”, τις ρωσικές επενδύσεις στους σερβικούς σιδηρόδρομους, τις πιθανές επενδύσεις στη Σερβία, τις σερβικές εξαγωγές στη Ρωσία και την κατάσταση στον κόσμο.

Πρόκειται για την πέμπτη συνάντηση των προέδρων της Σερβίας και της Ρωσίας, από τότε που ο κ. Νίκολιτς νίκησε στις σερβικές προεδρικές εκλογές τον Μάιο του περασμένου έτους.

Φέτος τον Μάιο κατά τη συνάντησή τους στο Σότσι υπεγράφη διακήρυξη για τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

Τη δεύτερη μέρα της παραμονής του ρωσική πρωτεύουσα ο κ. Νίκολιτς θα συμμετάσχει σε ρωσο-σερβικό επενδυτικό συνέδριο,. Στη διάρκειά του θα παρουσιαστούν σε πιθανούς επενδυτές περισσότερα από 70 οικονομικά σχέδια από τη Σερβία που αφορούν σε διάφορους τομείς, τις υποδομές, τη βιομηχανία, τον τουρισμό με σημαντικότερα εκείνα από τον ενεργειακό τομέα, με κόστος 4,5 δισ. ευρώ.

Το συνέδριο διοργανώνουν το Εμπορικό Επιμελητήριο Σερβίας σε συνεργασία με το Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.