Αποσύρθηκαν την Τρίτη από την εκδίκαση της υπόθεσης του πνευματικού ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου και των βοηθών του για «υποκίνηση στη δολοφονία διαδηλωτών» οι τρεις δικαστές οι οποίοι είχαν οριστεί, επικαλούμενοι λόγους συνείδησης.

«Οι δικαστές αποσύρονται από την υπόθεση για λόγους συνείδησης», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μοχάμεντ Φάχμι αλ Καρμούτι, προσθέτοντας ότι «οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση».

Στη δεύτερη ακροαματική διαδικασία, όπως και κατά την προηγούμενη, κανένας από τους 35 κατηγορουμένους, ανάμεσά τους ο πνευματικός ηγέτης Μοχάμεντ Μπαντίε και οι δύο αναπληρωτές του στην ηγεσία της Αδελφότητας, δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Οι δικαστές ωστόσο διέταξαν τη συνέχιση της προφυλάκισης τους πριν να αποσυρθούν από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η δίκη του Μοχάμεντ Μπαντίε και των αναπληρωτών του, Χάιρατ Αλ Σάτερ και Ράσαντ Μπαγιούμι, οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή, όπως και 32 ακόμη ισλαμιστών αναβλήθηκε ήδη μια φορά στα τέλη Αυγούστου, καθώς κανένας από τους κατηγορούμενους δεν ήταν παρών.

Η δικαιοσύνη είχε καλέσει τότε την αστυνομία για την προσαγωγή των κατηγορουμένων ενώπιον του δικαστηρίου.

Τα τρία ηγετικά στελέχη κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης για «συνέργεια» στη δολοφονία οκτώ διαδηλωτών αντιπάλων του ισλαμιστή πρώην πρόεδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, στις 30 Ιουνίου.