Μία νεαρή μολδαβή χορεύτρια η οποία βρισκόταν στην γέφυρα του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia με τον καπετάνιο, Φρανσέσκο Σκετίνο, όταν το σκάφος χτύπησε σε βράχια, παραδέχτηκε ενώπιον του ιταλικού δικαστηρίου ότι ήταν ερωμένη του.

Η Ντομνίκα Σεμορτάν είχε προηγουμένως αρνηθεί ότι είχε σχέση με τον Σκετίνο, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης ανθρωποκτονίας. Η ομολογία της θεωρείται ότι μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στη δίκη, καθώς η κατάθεσή της ήταν ευνοϊκή για τον καπετάνιο.

Η Σεμορτάν είχε περιγράψει τον Σκετίνο ως «ήρωα», λέγοντας ότι του αξίζει ευγνωμοσύνη επειδή κατάφερε να φέρει το σκάφος πιο κοντά στην ακτή αντί να το αφήσει να βυθιστεί στα ανοιχτά.

Στο ναυάγιο, τον Ιανουάριο του 2012, σκοτώθηκαν 32 άτομα. Ο Σκετίνο αντιμετωπίζει ποινή μέχρι και 20 ετών φυλάκισης εάν καταδικαστεί.

Η Σεμορτάν έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, καθώς το μοιραίο βράδυ είχε δειπνήσει με τον καπετάνιο, πριν την προσκαλέσει στη γέφυρα του σκάφους, ενώ το κρουαζιερόπλοιο περνούσε κοντά από το νησάκι Τζίγκλιο. Όπως ανέφερε η ίδια, είχε εργαστεί για την εταιρεία που διαχειριζόταν το Costa Concordia για περίπου τρεις εβδομάδες τον Δεκέμβριο του 2011, και είχε συναντήσει τον καπετάνιο σε προηγούμενη κρουαζιέρα.