Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά μεταξύ CDU-SPD

Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά μεταξύ CDU-SPD

Συνεχίζονται σε καλό κλίμα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στο πλαίσιο της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού»

Όπως  έγινε γνωστό σήμερα επετεύχθη σχετική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με τον κατώτατο μισθό στην Γερμανία.

Η επικεφαλής του CDU στις διαπραγματεύσεις, υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λέγεν, έπειτα από μια συνάντηση διάρκειας πέντε ωρών, έκανε λόγο για «μια πρώτη συμφωνία», εξηγώντας ότι στο εξής όλοι οι κλάδοι εργαζομένων θα μπορούν να ενταχθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην διαδικασία με την οποία μέχρι σήμερα ρυθμίζονται οι μισθοί.

Από την πλευρά της πάντως η γενική γραμματέας του SPD Άντρεα Νάλες, η οποία σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο θα είναι η επόμενη υπουργός Εργασίας, διευκρίνισε ότι η συμφωνία δεν σχετίζεται με το ύψος του κατώτατου μισθού, για το οποίο, όπως είπε, δεν σημειώθηκε πρόοδος. Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, με ευρύτερο κύκλο συμμετεχόντων, όπου, ενδεχομένως, να ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις.

Αύριο συνεχίζει τις εργασίες της και οι ομάδες εργασίας για τα δημοσιονομικά και την ευρωπαϊκή πολιτική.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο