Η αιγυπτιακή αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ του Καΐρου, οι οποίοι είχαν εισβάλει νωρίτερα σε ένα κτίριο της διοίκησης του ιδρύματος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Εδώ και πολλές εβδομάδες οι φοιτητές του κορυφαίου πανεπιστημίου Ισλαμικών Σπουδών της χώρας οργανώνουν διαδηλώσεις υπέρ του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, τον οποίο ανέτρεψε ο στρατός στις αρχές Ιουλίου.

Η δημόσια τηλεόραση στο ρεπορτάζ της ανέφερε ότι οι φοιτητές εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου, ο πρόεδρος του οποίου, Οσάμα αλ Αμπντ, κάλεσε την αστυνομία να παρέμβει «για να προστατεύσει τις ψυχές και την ιδιοκτησία», όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Με βάση μια δικαστική απόφαση του 2010 οι αστυνομικοί απαγορεύεται να μπαίνουν σε χώρους που ανήκουν σε πανεπιστήμια, για αυτό και, όπως δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμπντελ Φάταχ Οτμάν, το υπουργείο ανέμενε την έγκριση των εισαγγελικών αρχών για να ανταποκριθεί στην έκκληση του Αμπντ.

Σύμφωνα πάντα με την τηλεόραση, οι φοιτητές προκάλεσαν φθορές στα γραφεία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.