Την ελπίδα ότι το συντομότερο θα υπάρξει συμφωνία για την κοινή ανακοίνωση της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπραικής πλευράς προκειμένου να ξαναρχίσει ο διάλογος για το Κυπριακό «υπό τις καταλληλότερες προϋποθέσεις» εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Στη διάρκεια του συμβουλίου αρχηγών, που διήρκεσε περίπου 90 λεπτά, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις διαβουλεύσεις μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων και ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν την κοινή ανακοίνωση και τη μεθοδολογία για την επανέναρξη των συνομιλιών επί της ουσίας.

Σε επισήμανση ότι η αντιπολίτευση ανησυχεί για τους χειρισμούς του κ. Αναστασιάδη, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι είναι σεβαστές οι απόψεις του ΑΚΕΛ και τόνισε ότι ο πρόεδρος  ζήτησε από όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, ώστε η διαπραγματευτική θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς να έχει τη δυνατότητα επίτευξης του επιδιωκόμενου αποτελέσματος.

«Σε κάθε διαπραγμάτευση πρέπει να πηγαίνουμε με τα μεγαλύτερα διαπραγματευτικά όπλα μας και ένα συμπαγές εσωτερικό μέτωπο ισχυροποιεί τη θέση του συνομιλητή» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με τη φερόμενη αντίθεση του Αλεξάντερ Ντάουνερ στην ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίλυση του Κυπριακού, ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που υπάρχουν δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα, δηλαδή η άρνησή του να σχολιάσει τις σχετικές πληροφορίες, οποιαδήποτε αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου πλεονάζει.