Ως «καταστροφική» καταδικάζει η Παλαιστινιακή Αρχή την απόφαση του Ισραήλ να κατασκευάσει 1.500 κατοικίες στον οικισμό Ραμάτ Σλόμο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η συγκεκριμένη πολιτική «καταστρέφει την ειρηνευτική διαδικασία και αποτελεί μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι το Ισραήλ είναι μια χώρα που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και που συνεχίζει να θέτει εμπόδια στη διαδικασία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Εσωτερικών, Γκίντεον Σάαρ, έδωσαν το πράσινο φως για τέσσερα προγράμματα κατασκευών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, δήλωσε την Τετάρτη το πρωί προς το Γαλλικό Πρακτορείο υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος.

Αυτή η ισραηλινή απόφαση «κάνει τα παλαιστινιακά και αραβικά μέρη να χάνουν εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της συγκεκριμένης ισραηλινής κυβέρνησης να φέρει την ειρήνη», σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης της παλαιστινιακής προεδρίας που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Η ανακοίνωση καταγγέλλει την πρακτική του εποικισμού ως καταδικασμένη από τη διεθνή κοινότητα και υπογραμμίζει πως «όλες οι εποικιστικές δραστηριότητες είναι παράνομες και κανένας οικισμός δεν θα παραμείνει στο παλαιστινιακό έδαφος».