Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην υπουργό Υγείας Καθλίν Σιμπέλιους, η οποία νωρίτερα μιλώντας στο Κογκρέσο ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την εκκίνηση της λειτουργίας του ιστοτόπου του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Ο πρόεδρος έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην υπουργό Σιμπέλιους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ σε δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η Σιμπέλιους ζήτησε σήμερα συγγνώμη από τους Αμερικανούς για την ελαττωματική εκκίνηση του ιστοτόπου του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης healthcare.gov.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ απευθείας στους Αμερικανούς: Αξίζετε καλύτερα. Ζητώ συγγνώμη», δήλωσε η Σιμπέλιους κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να αντιμετωπίσει τα τεχνικά προβλήματα στον ιστότοπο αυτόν, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας του προέδρου Ομπάμα.