Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στη Ρώμη, κατά την διάρκεια μιας κινητοποίησης ιταλικών κινημάτων που τάσσονται υπέρ του «δικαιώματος στην στέγη» για όλους τους πολίτες.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν στο μέγαρο της ιταλικής βουλής Μοντετσιτόριο και το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, στο κέντρο της Ρώμης.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τις οδούς πρόσβασης στα μέγαρα. Μια ομάδα των διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει το ανθρώπινο τείχος που είχαν σχηματίσει οι αστυνομικοί και οι καραμπινιέροι. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και ο μέχρι τώρα απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για δυο τραυματίες, έναν αστυνομικό και έναν καραμπινιέρο.

«Ζητάμε σπίτια και ανθρώπινο εισόδημα. Στοπ στις εξώσεις», ανέφερε ένα από τα μεγαλύτερα πανό της σημερινής κινητοποίησης.

Στο μεταξύ μέλη της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα συναντώνται με την Ένωση Ιταλικών Δήμων (Anci) για τον καθορισμό της μελλοντικής πολιτικής σχετικά με το πρόβλημα του υψηλού κόστους των ενοικίων και των εξώσεων που πλήττουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Η σημερινή διαδήλωση θεωρείται συνέχεια της μαζικής κινητοποίησης της 19ης Οκτωβρίου, στην οποία είχαν πάρει μέρος πάνω από 70.000 πολίτες με κύρια αιτήματα να εγκαταλειφθεί η πολιτική της λιτότητας, να υπάρχουν πολιτικές για την ένταξη των μεταναστών στην ιταλική κοινωνία και να εξασφαλισθεί στέγη για όλους.