Η πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Άλενκα Μπράτουσεκ υπογράμμισε ότι η "προτεσταντική πειθαρχία" είναι ένας τρόπος υπέρβασης της κρίσης μιλώντας σε εκδήλωση, με αφορμή την Ημέρα της Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης.

Η κ. Μπράτουσεκ είπε ότι η Σλοβενία μπορεί να ξεπεράσει την κρίση και να διασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον "εφ' όσον καταφέρει να αντιμετωπίσει τα διλήμματα που αφορούν τους φόρους, τα 'crash test' των τραπεζών και την εκλογική νομοθεσία με μία δόση ποιητικής δημιουργίας και προτεσταντική πειθαρχία".

Επίσης, προειδοποίησε ότι καμία μεταρρύθμιση δεν θα θεραπεύσει την κρίση "όσο εμμένουμε στις θέσεις αδιάκοπα, ωθούμε τους πρόσφυγες πίσω στη θάλασσα, αποκτάμε χρήματα εις βάρος των άλλων και φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια".

Η πρωθυπουργός της Σλοβενίας διατύπωσε τα σχόλια στην εκδήλωση που οργανώθηκε χθες στην πόλη Κράνι από την οργάνωση Προτεσταντών που φέρει το όνομα του Πρίμοζ Τρούπμπαρ, ιδρυτή της προτεσταντικής εκκλησίας στη Σλοβενία.

Κάνοντας παραλληλισμό ανάμεσα στην περίοδο της Μεταρρύθμισης και της τωρινής θέσης της Σλοβενίας, η κ. Μπράτουσεκ τόνισε ότι "Λούθηροι της νέας εποχής χτυπούν τις πόρτες των ηγετών της νέας εποχής και η λίστα των αιτημάτων τους διευρύνεται κάθε μέρα".

"Εφ' όσον μπορείς να ακούσεις τους πολίτες σου, θα αντιληφθείς ότι η διαμαρτυρία είναι αναγκαία, ότι η δικαιοσύνη είναι θεμελιώδης αξία και ότι η ελευθερία είναι πάνω απ' όλα" υπογράμμισε η πρωθυπουργός της Σλοβενίας.