«Θαύμα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο την... εμφάνιση του εκλιπόντος ηγέτη της χώρας, Ούγκο Τσάβες στον τοίχο εργοταξίου του μετρό στο Καράκας.

Από το θάνατό του στις αρχές του έτους, ο Τσάβες έχει πάρει μυθικές διαστάσεις για τους οπαδούς του, ενώ ο Μαδούρο έχει δηλώσει πως έχει δει το πνεύμα του πρώην μέντορά του αρκετές φορές.

Κατά το τελευταίο περιστατικό, ο πρόεδρος της χώρας είπε ότι το πρόσωπο του Τσάβες εμφανίστηκε στους εργάτες κατά τη διάρκεια της νύχτας και για μερικά δευτερόλεπτα μέσα σε μια σήραγγα του μετρό στο Καράκας.

«Μου σηκώνονται οι τρίχες από τα μαλλιά μου και μόνο που σας μιλάω για αυτό», είπε το βράδυ της Τετάρτης ο Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση, κρατώντας μια φωτογραφία όπου φαίνεται στον λευκό τοίχο να υπάρχουν σημάδια που μοιάζουν με μάτια και μύτη.

«Ποιο είναι αυτό το πρόσωπο; Αυτό το βλέμμα είναι το βλέμμα της πατρίδας που βρίσκεται παντού γύρω μας, ακόμη και σε ανεξήγητα φαινόμενα», πρόσθεσε.

«Ακριβώς όπως εμφανίστηκε, έτσι εξαφανίστηκε. Αυτό που λέτε είναι σωστό, ο Τσάβες είναι παντού, εμείς είμαστε ο Τσάβες, εσείς είστε ο Τσάβες», δήλωσε ο Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση.