Η λιβυκή κρίση θα βρεθεί την Παρασκευή στο επίκεντρο της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Αραβικού Συνδέσμου.

"Οι υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν στις 3 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στον Αραβικό Σύνδεσμο για να εκτιμήσουν την τρέχουσα κατάσταση στη Λιβύη", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης δήλωσε σήμερα πως υποστηρίζει την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη "για να προστατευθούν οι άμαχοι από τις αεροπορικές επιδρομές".

Μιλώντας στην Τζέντα, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου δήλωσε πως ο οργανισμός απορρίπτει ωστόσο οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.

Ο ίδιος προειδοποίησε πως οι σφοδρές μάχες στη βορειοαφρικανική χώρα μπορεί να οδηγήσουν σε εμφύλιο πόλεμο, κάτι που θα επηρεάσει τη σταθερότητα των γειτονικών χωρών και θα έχει οικονομικές συνέπειες, ιδιαίτερα "στην παραγωγή και στις τιμές του πετρελαίου".

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, ο οποίος έχει 57 κράτη μέλη, επιδιώκει να δρα ως "η συλλογική φωνή του μουσουλμανικού κόσμου".