Ο Πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς και Γιάντρανκα Κόσορ, κάλεσαν τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε διαβουλεύσεις, με θέμα την ολοένα και πιο δυσχερή κατάσταση και τα προβλήματα της χώρας.

Οι κ.κ. Γιοσίποβιτς και Κόσορ συγκάλεσαν τους προέδρους των κομμάτων σε ξεχωριστές συναντήσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στο προεδρικό γραφείο και την έδρα της κυβέρνησης, την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Όπως ανακοινώθηκε από την υπηρεσία ενημέρωσης της προεδρίας της Κροατίας, θέματα των διαβουλεύσεων του κ. Γιοσίποβιτς με τους αρχηγούς των κομμάτων θα είναι η οικονομική κρίση, οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Κροατίας HRT, μετέδωσε ότι και η πρωθυπουργός της χώρας, κάλεσε τους αρχηγούς των αντιπολιτευόμενων κομμάτων σε συνάντηση, στην έδρα της κυβέρνησης, που καθορίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη.

«Επιθυμώ να συζητήσουμε ποιος και με ποιο τρόπο μπορεί να συμβάλει στην ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ», ανέφερε σε δηλώσεις της η κα Κόσορ.