"Πυρά" κατά της γερμανικής εφημερίδα Bild εξαπολύει η βελγική εφημερίδα De Standaard, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, κάνοντας λόγο για "διαβρωτικό ρόλο" που διαδραματίζει στη διαμόρφωση της γερμανικής κοινής γνώμης και "ανθελληνική εκστρατεία".

Στο άρθρο υπό τον τίτλο «Σκανδαλοθηρική εφημερίδα με φιλοδοξίες», ο συντάκτης διερευνά κατά πόσον η συγκεκριμένη εφημερίδα όντως συνιστά κίνδυνο για τη γερμανική δημοκρατία και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορίες του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel" - ότι δηλαδή η "Bild" φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που δημιουργεί η απουσία ενός ακροδεξιού λαϊκιστικού πολιτικού κόμματος από τη γερμανική πολιτική σκηνή -, είναι εν πολλοίς «υπερβολικές». Και τούτο διότι - όπως υποστηρίζει - μπορεί όντως η εν λόγω εφημερίδα να είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης και να μην ορρωδεί προ ουδενός, εντούτοις δεν διαθέτει την ίδια πολιτική ισχύ που έχει π.χ. στη Βρετανία ο R. Murdoch και η αυτοκρατορία του, η οποία είναι σε θέση να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις.

Ο συντάκτης δεν αρνείται πάντως ότι η Bild προσπαθεί «με νύχια και με δόντια» να αυξήσει την επιρροή της στη γερμανική πολιτική σκηνή, αποτινάσσοντας το στίγμα της κουτσομπολίστικης εφημερίδας. Προκειμένου δε να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό ότι η εφημερίδα επιθυμεί να διαμορφώσει τα θέματα της πολιτικής ατζέντας και να ασκήσει πολιτική εξουσία επιβάλλοντας τη 'γραμμή' της στους πολιτικούς ταγούς, ο συντάκτης επικαλείται, μεταξύ άλλων, και τον τρόπο κάλυψης -από την πλευρά της - της ελληνικής κρίσης χρέους.

Κατά τον συντάκτη, η ανθελληνική εκστρατεία της γερμανικής εφημερίδας υπήρξε απόλυτα ενδεικτική ενός απροκάλυπτου λαϊκισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα δεν δίστασε να δημοσιεύσει φωτορεπορτάζ στους δρόμους της Αθήνας που αναπαριστούσε συντάκτη της εφημερίδας να μοιράζει δραχμές σε περαστικούς, με αντικειμενικό στόχο να παρουσιαστούν οι Έλληνες, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως επαίτες.

Παράλληλα, θεωρεί δεδομένο ότι η γερμανική εφημερίδα, με την ακραία της ανθελληνική ρητορική, συνέβαλε στη διαμόρφωση της σκληρής στάσης που τήρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα στα αρχικά τουλάχιστον στάδια της κρίσης. Ωστόσο, δεν παραβλέπει το γεγονός ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, «έστω με καθυστέρηση, φρόντισε να προσφέρει χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα προκειμένου η τελευταία να καταφέρει, με την ευρωπαϊκή στήριξη, εν τέλει να ορθοποδήσει».