Τέσσερις μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν χθες αργά το βράδυ από ισραηλινά πυρά στη Γάζα, οι περισσότεροι σε διασυνοριακό επεισόδιο.

Σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους, στκοτώθηκαν τέσσερις τοπικοί αρχηγοί της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς από πυρά ισραηλινού άρματος μάχης. 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πέντε στρατιώτες του τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη νάρκης και υποστηρίζει ότι η σύγκρουση προκλήθηκε από την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού την ώρα που ισραηλινοί στρατιώτες εκτελούσαν επιχείρηση σε σήραγγα ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή, στόχος της οποίας ήταν σήραγγα που χρησιμοποιούν παλαιστίνιοι μαχητές για να πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών. 

Το Ισραήλ κατηγορεί επίσης τη Χαμάς ότι παραβιάζει την εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από οκτώ ημέρες εχθροπραξιών μεταξύ των δυο πλευρών.