Απίστευτο! Η Υπηρεσία Διεξαγωγής Εκλογών της Αυστραλίας (Australian Electoral Commission) έχασε κιβώτια με 1375 ψήφους και αυτό ίσως έχει ως αποτέλεσμα να διεξαχθούν ξανά εκλογές στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας για την εκλογή ομοσπονδιακών γερουσιαστών.

Πρόκειται για κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν και κανείς δεν ξέρει πως ακριβώς θα ξεκαθαριστεί η κατάσταση.
Σ΄ αυτή την φάση η πιο πιθανή λύση είναι η διεξαγωγή νέων εκλογών για τις έξι γερουσιαστικές θέσεις της Δυτικής Αυστραλίας.

Δεδομένου μάλιστα ότι στην γερουσία καμιά παράταξη δεν έχει την πλειοψηφία το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών, αν βεβαίως ξαναγίνουν, θα είναι υψίστης σημασίας αφού ενδέχεται να καθορίσει και αν ψηφιστούν ή καταψηφιστούν κρίσιμα νομοσχέδια στην ομοσπονδιακή γερουσία.

Οι συγκεκριμένοι ψήφοι χάθηκαν μετά την απόφαση της Υπηρεσία Διεξαγωγής Εκλογών της Αυστραλίας να διεξάγει νέα καταμέτρηση των ψήφων όταν το κόμμα του Αυστραλού κροίσου Κλάϊβ Πάλμερ κέρδιζε την τελευταία γερουσιαστική θέση με διαφορά μόλις 14 ψήφων από τους Πράσινους.

Στο μεταξύ ο ίδιος ο Πάλμερ εξελέγη βουλευτής. Μετά από νέα καταμέτρηση που έγινε ο εκκεντρικός Αυστραλός κροίσος κέρδισε την έδρα του Φέρφαξ με διαφορά 53 ψήφων.