Ο Μάριος Καρογιάν εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή στην προεδρία του ΔΗΚΟ με βολές εναντίον των εσωκομματικών του αντιπάλων.

Ο κ. Καρογιάν δήλωσε ότι ουδέποτε προέταξε το προσωπικό πολιτικό όφελος έναντι του εθνικού και του δημόσιου συμφέροντος.

Την ώρα που κάποιοι επωφελούνταν για να ασκήσουν εκ του ασφαλούς επιλεκτική αντιπολίτευση, είπε, το ΔΗΚΟ υφίστατο τις συνέπειες τεχνητών διαχωρισμών σε «επίσημες και ανεπίσημες φατρίες, με αποτέλεσμα να πικραίνεται ο κόσμος του και να ζημιώνει το κόμμα».

Ο Μάριος Καρογιάν αναφέρθηκε σε έλλειψη συλλογικότητας και σε εσωστρέφεια που μονίμως προκαλούσαν οι προσωπικοί ανταγωνισμοί και οι εγωιστικές φιλοδοξίες.

Ο ίδιος, όπως τόνισε, προσπαθώντας να διαφυλάξει την ενότητα και τη συνοχή στο κόμμα, προτίμησε να κάνει συμβιβασμούς, οι οποίοι ανέκοπταν τη δυναμική ανανέωσης του κόμματος.

Αναφέρθηκε στην υπέρβαση που έκανε το κόμμα και στήριξε την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη, με στόχο «έναν ισχυρό συνασπισμό εξουσίας έκτακτης ανάγκης και εθνικής σωτηρίας».

Οι εκλογές για την προεδρία του ΔΗΚΟ θα γίνουν τον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι πρόθεση να υποβάλει υποψηφιότητα έχει εκφράσει ήδη ο βουλευτής, Νικόλας Παπαδόπουλος.