current views are: 2

2 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση15:43

Το Πεκίνο θέλει να σωπάσει ο Δαλάι Λάμα

Η Κίνα σκοπεύει να μην επιτρέψει να ακούγεται η φωνή του εξόριστου πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα στην πατρίδα του, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορεί να ενημερωθεί για την «προπαγάνδα» του μέσω του διαδικτύου, της τηλεόρασης ή άλλων μέσων, ανακοίνωσε κινέζος αξιωματούχος.

Δημοσίευση 15:43’
αρθρο-newpost

Η Κίνα σκοπεύει να μην επιτρέψει να ακούγεται η φωνή του εξόριστου πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα στην πατρίδα του, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορεί να ενημερωθεί για την «προπαγάνδα» του μέσω του διαδικτύου, της τηλεόρασης ή άλλων μέσων, ανακοίνωσε κινέζος αξιωματούχος.

Η Κίνα σκοπεύει να μην επιτρέψει να ακούγεται η φωνή του εξόριστου πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα στην πατρίδα του, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορεί να ενημερωθεί για την «προπαγάνδα» του μέσω του διαδικτύου, της τηλεόρασης ή άλλων μέσων, ανακοίνωσε κινέζος αξιωματούχος.

Το Πεκίνο έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να εμποδίσει τους Θιβετιανούς να ακούσουν ή να παρακολουθήσουν προγράμματα από το εξωτερικό ή να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Δαλάι Λάμα και την εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ μέσω του διαδικτύου.

Όμως πολλοί Θιβετιανοί εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις ειδήσεις είτε μέσω παράνομων δορυφορικών τηλεοράσεων ή παρακάμπτοντας τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβάλει η κινεζική κυβέρνηση στο διαδίκτυο. Ο επικεφαλής στο Θιβέτ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Τσεν Κουάνγκο αναφέρει σε άρθρο του στο περιοδικό του κόμματος Κιουσί ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι ακούγεται μόνο η δική της φωνή.

«Θα εμποδίσουμε την είσοδο στο Θιβέτ της αντιδραστικής προπαγάνδας των αυτονομιστών», γράφει ο Τσεν στο διμηνιαίο περιοδικό του Κομμουνιστικού Κόμματος, το όνομα του οποίου σημαίνει «αναζητώντας την αλήθεια». Η κινεζική κυβέρνηση θα επιτύχει αυτό τον στόχο κατάσχοντας τις παράνομες δορυφορικές κεραίες, αυξάνοντας τους ελέγχους του περιεχομένου του διαδικτύου και διασφαλίζοντας ότι όλοι οι χρήστες του ίντερνετ και της τηλεφωνίας είναι καταγεγραμμένοι με το πραγματικό τους όνομα, πρόσθεσε ο Τσεν.

«Θα εργαστούμε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι η φωνή και η εικόνα του κόμματος ακούγεται και είναι ορατή σε όλη την επικράτεια (του Θιβέτ) (…) και ότι η φωνή και η εικόνα των εχθρικών δυνάμεων και της κλίκας του Δαλάι Λάμα δεν ακούγεται ούτε είναι ορατή», υπογράμμισε ο ίδιος. Η Κίνα αποκαλεί τον Δαλάι Λάμα, που έχει τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης, «λύκο με προβιά προβάτου», ο οποίος επιθυμεί να ιδρύσει ένα ανεξάρτητο Θιβέτ με βίαιες μεθόδους.

Ο Δαλάι Λάμα, που διέφυγε στην Ινδία μετά από μια αποτυχημένη εξέγερση το 1959, ισχυρίζεται ότι επιθυμεί πραγματική αυτονομία για το Θιβέτ και διαψεύδει ότι ενστερνίζεται τη βία. Ο Τσεν πρόσθεσε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα προσπαθήσει να αποκαλύψει «την υποκρισία και την απάτη» του Δαλάι Λάμα και των «αντιδραστικών συνωμοσιών του».
 


σχετικα αρθρα