Ο λιβανικός στρατός συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος για τον χθεσινό τραυματισμό εννέα αλαουϊτών στην Τρίπολη, της μεγαλύτερης πόλης στον βόρειο Λίβανο, η οποία συνταράσσεται από τις αμείωτες συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και αλαουϊτών έπειτα από την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη γειτονική Συρία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες βράδυ, ο στρατός επισημαίνει πως έχει εντοπίσει και αναγνωρίσει πολλά άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων κι έναν Σύρο, τα οποία φέρεται να ενέχονται στην επίθεση αυτή, της οποίας τα κίνητρα είναι καθαρά δογματικά.

Χθες, ένοπλοι σουνίτες επιτέθηκαν σε ένα λεωφορείο που μετέφερε αλαουΐτες εργάτες από τη Βηρυττό προς την Τρίπολη, με αποτέλεσμα εννέα εξ αυτών να τραυματισθούν.

Οι δράστες εξανάγκασαν εννέα εργάτες να αποβιβασθούν από το λεωφορείο σε μία στάση στην είσοδο του σουνιτικού προαστίου Μπαμπ ελ Ταμπάνεχ και αφού τους περιέφεραν στους δρόμους του τους πυροβόλησαν και τους τραυμάτισαν. Κανείς από τους εννέα δεν υπέστη σοβαρά τραύματα.

«Κατόπιν των ερευνών και των επιχειρήσεών μας, εντοπίσαμε τους ενόπλους κι όσους συμμετείχαν στους πυροβολισμούς. Οι μονάδες μας πραγματοποίησαν εφόδους στα κρησφύγετά τους και συνέλαβαν τον Γιαχία Σαμίρ Μοχάμεντ και καταβάλλουν προσπάθειες να συλλάβουν και τους υπολοίπους», επεσήμανε ο στρατός στην ανακοίνωσή του.