Οι Παλαιστίνιοι απείλησαν σήμερα να προσφύγουν στο ΣΑ του ΟΗΕ έπειτα από τη νέα ανακοίνωση από τις ισραηλινές αρχές της επιτάχυνσης του εποικισμού, με την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την κατασκευή 1.859 κατοικιών, στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, λίγο πριν την άφιξη στην περιοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι.

«Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) εξετάζει τον προσήκοντα μηχανισμό για να προσγφύγει στο ΣΑ του ΟΗΕ και να καταδικάσει τις νέες ισραηλινές αποφάσεις, όσο υπάρχουν διεθνείς αποφάσεις που χαρακτηρίζουν παράνομους τους οικισμούς εποίκων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάσελ Αμπού Γιούσεφ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΑΠ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ΜΚΟ κατά του εποικισμού «Ειρήνη Τώρα», η προκήρυξη του διαγωνισμού αφορά 1.031 οικιστικές μονάδες στα Κατεχόμενα και άλλων 828 στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Εντός ολίγων μηνών, το υπουργείο Έργων κι Ανοικοδόμησης θα επιλέξει τους νικητές του δημόσιου διαγωνισμού και οι επιλεχθέντες εργολάβοι θα μπορούν να ξεκινήσουν τις κατασκευές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Χαγκίτ Οφράν, ειδική της Ειρήνη Τώρα στο θέμα αυτό.

TAGS