Η απογραφή του πληθυσμού στα Σκόπια, αναμένεται να αναβληθεί λόγω των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος «DUI».

Ο Αλί Αχμέτι δήλωσε ότι είναι σημαντικό η απογραφή, η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 1 έως 15 Απριλίου, να πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές

«Θεωρώ ότι η αποχή από τις εκλογές δεν είναι καλή επιλογή και όλοι πρέπει να συμμετάσχουν στις πρόωρες εκλογές», πρόσθεσε ο Αλί Αχμέτι, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα, στα Σκόπια, με τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας, Σάμουελ Ζμπόγκαρ.

Παραμένει ακόμη ερωτηματικό πότε θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, καθώς η αντιπολίτευση, η οποία αποχώρησε από τη Βουλή στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι «για απολυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας», έχει αναφέρει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει για πρόωρες εκλογές αν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έθεσε.

Η αντιπολιτευόμενη "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, η οποία έχει ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συναινέσει στη προκήρυξή τους, την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των μέσων ενημέρωσης του ομίλου του Βέλια Ράμκοφσκι τα οποία ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι.

Από την πλευρά του ο Ν. Γκρούεφσκι έχει αναφέρει ότι η κυβέρνηση του εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ακόμη και στην περίπτωση που η αντιπολίτευση αρνηθεί τελικά να συμμετάσχει σε αυτές.