Τη λύπη του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στη διάρκεια της ψηφοφορίας στις χθεσινές δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο, εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κόσοβο και επικεφαλής της αποστολής του οργανισμού στην περιοχή (UNMIK), Φαρίντ Ζαρίφ.

"Οι επιθέσεις που σημειώθηκαν σε εκλογικά τμήματα στο βόρειο Κόσοβο είναι εξαιρετικά λυπηρό γεγονός: θα χρειαστεί ολοκληρωμένη έρευνα για να διαπιστωθεί πώς συνέβησαν και για να λογοδοτήσουν οι δράστες γι' αυτές" επισήμανε ο επικεφαλής της UNMIK.

Στο κύμα βίας στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, αρκετά εκλογικά τμήματα στο βόρειο Κόσοβο έγιναν στόχος βανδαλισμών και τα άτομα που ήταν παρόντα δέχθηκαν επιθέσεις, υπενθύμισε.

Ο κ. Ζαρίφ, σε ανακοίνωσή του καταδίκασε σθεναρά και κατηγορηματικά όλες τις απολίτιστες και εγκληματικές ενέργειες με στόχο την υπονόμευση της εκλογικής διαδικασίας αποτρέποντας τους πολίτες να ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου.

"Αυτές οι καταστροφικές πράξεις χουλιγκανισμού δεν έχουν καμία θέση σε πολιτισμένες και δημοκρατικές κοινωνίες και οι δράστες τους πρέπει επειγόντως να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης" είπε ο επικεφαλής της UNMIK και κάλεσε τις τοπικές και διεθνείς αρχές να αποκαταστήσουν την τάξη στο βόρειο Κόσοβο.