Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 66 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 20 σοβαρά, από την ανατροπή ενός λεωφορείου στη νοτιοδυτική Κολομβία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν 80 άνθρωποι, ανατράπηκε, σε μια ορεινή περιοχή, για λόγους που παραμένουν άγνωστοι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή Κάουκα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το όχημα μετέφερε πολύ μεγαλύτερο αριθμό επιβατών από την ικανότητά του, γεγονός που πιθανότατα προκάλεσε το δυστύχημα και ήδη διεξάγεται έρευνα.

Δεν επρόκειτο για ένα συμβατικό λεωφορείο αλλά ουσιαστικά για ένα φορτηγό με προσαρμοσμένο ρυμουλκούμενο για τη μεταφορά εκτός των επιβατών και εμπορευμάτων. Το είδος αυτό είναι κοινό σε αγροτικές περιοχές και χρησιμοποιείται για την ταυτόχρονη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Κολομβία, άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με λεωφορείο στην επαρχία Τολίμα στο νότο της χώρας, και άλλοι πέντε σε ένα παρόμοιο τραγικό συμβάν στην περιοχή Αντιόχουα στα βορειοδυτικά.