Ανεστάλησαν επ 'αόριστον, λόγω ασυμφωνίας, οι συνομιλίες στην Τυνησία μεταξύ των ισλαμιστών που κατέχουν την εξουσία και της αντιπολίτευσης, με στόχο το διορισμό νέου πρωθυπουργού που θα κληθεί να βγάλει τη χώρα από τη βαθιά πολιτική κρίση, όπως ανέφερε η πολιτική ένωση UGTT που παίζει το ρόλο του μεσολαβητή στις συνομιλίες.

«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε τον εθνικό διάλογο έως ότου υπάρξει εύφορο έδαφος για την επιτυχία », δήλωσε ο γενικός γραμματέας της UGTT, Χουσίν Αμπασί.

«Δεν έχουμε φτάσει σε συμφωνία σχετικά με την προσωπικότητα που θα ηγηθεί της κυβέρνησης, προσπαθήσαμε να λύσουμε τα προβλήματα, αλλά δεν υπήρξε συναίνεση», συμπλήρωσε ο κ. Αμπασί.

Εκπρόσωποι του ισλαμικού κόμματος Εναχντά, των συμμάχων τους και της αντιπολίτευσης κλήθηκαν να διορίσουν ανεξάρτητο πρωθυπουργό ο οποίος θα σχημάτιζε μια μη κομματική επιχείρηση για να οδηγήσει τη χώρα μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Το Εναχντά υπερασπίστηκε θερμά τον υποψήφιο του, τον 88χρονο Αχμέντ Μεστιρί, έναν βετεράνο της τυνησιακής πολιτικής σκηνής ενώ η αντιπολίτευση προτίμησε έναν άλλο βετεράνο, τον 79χρονο Ενασεούρ Μοχαμέντ.