Δριμεία κριτική δέχθηκε η μητέρα ενός 7χρονου αγοριού στην αμερικανική πολιτεία της Βιρτζίνια, καθώς επέλεξε να ντύσει το παιδί της για το Χάλογουιν με στολή της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν.

Ο 7χρονος φορούσε ένα λευκό χιτώνα και τον γνωστό «σκούφο» της ρατσιστικής ομάδας, πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα την περασμένη, σύμφωνα με την παράδοση η οποία ορίζει ότι τα παιδιά μεταμφιεσμένα με διάφορες στολές πηγαίνουν στα σπίτια όπου δέχονται «φιλέματα».

Οι επικρίσεις άρχισαν όταν μια φωτογραφία του παιδιού με τη συγκεκριμένη ενδυμασία ανέβηκε στο Facebook.

Η μητέρα του, Τζέσικα Μπλακ από το Κρέισβιλ της Βιρτζίνια, υπεραμύνθηκε της επιλογής της και μιλώντας στον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό WHSV ανέφερε πως αυτή η φορεσιά είναι ήταν μια οικογενειακή παράδοση, προσθέτοντας ότι και τα αδέλφια της την είχαν φορέσει κατά το παρελθόν. Όπως είπε, είχε προειδοποιήσει το παιδί της ότι αν φορούσε αυτό τη στολή πολλοί άνθρωποι θα έλεγαν «κακά πράγματα» γι' αυτόν.

Το ίδιο το παιδί φέρεται να δήλωσε στο WHSV ότι «αισθάνθηκε άνετα» με τη στολή της Κου Κλουξ Κλαν, ενώ η μητέρα του σχεδιάζει να την ξαναφορέσει ο γιος της.

Η Κου Κλουξ Κλαν, η αποκαλούμενη ομάδα της «λευκής υπεροχής», ιδρύθηκε το 1866 και έγινε γνωστή στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα ρατσιστικά της κίνητρα, τον εκφοβισμό των αφροαμερικανών την καύση σταυρών κοντά στα σπίτια τους και τη διοργάνωση συγκεντρώσεων και πορειών κατά των μεταναστών των Καθολικών και των Εβραίων.

TAGS