Σταθμό ηλεκτρονικής παρακολούθησης στη στέγη της βρετανικής πρεσβείας στο Βερολίνο, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κτήριο του γερμανικού κοινοβουλίου και την καγκελαρία, διαθέτει η υπηρεσία Πληροφοριών της Βρετανίας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα The Independent.

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες που περιέχονται στα αρχεία του πρώην συνεργάτη των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών Εντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιχειρήσεις παρακολούθησης από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών (GCHQ), η οποία χρησιμοποιεί ως βάση βρετανικά διπλωματικά κτήρια σε ολόκληρο τον κόσμο για τη συλλογή δεδομένων στις χώρες φιλοξενίας, διεξάγονται σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους εταίρους.

Υπηρεσίες Πληροφοριών σε ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη συνεργάζονται σε μία μαζική επιχείρηση παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών και του Ίντερνετ αντίστοιχη με τα προγράμματα που εφαρμόζουν οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian το Σάββατο.