current views are: 1

5 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση21:42

Επανήλθε και προκαλεί ο Ερντογάν: «Όχι στη συγκατοίκηση φοιτητών με φοιτήτριες»

«Σε φοιτητικές κατοικίες διαμένουν μαζί αγόρια και κορίτσια και αυτό δεν είναι σωστό. Οι κατά τόπους νομάρχες επιλαμβάνονται και αν χρειαστεί μπορεί να προβούμε και σε σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Δημοσίευση 21:42’
αρθρο-newpost

«Σε φοιτητικές κατοικίες διαμένουν μαζί αγόρια και κορίτσια και αυτό δεν είναι σωστό. Οι κατά τόπους νομάρχες επιλαμβάνονται και αν χρειαστεί μπορεί να προβούμε και σε σχετική νομοθετική ρύθμιση».

«Σε φοιτητικές κατοικίες διαμένουν μαζί αγόρια και κορίτσια και αυτό δεν είναι σωστό. Οι κατά τόπους νομάρχες επιλαμβάνονται και αν χρειαστεί μπορεί να προβούμε και σε σχετική νομοθετική ρύθμιση». Πρόκειται για δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με τον τρόπο αυτό διέψευσε και τον ίδιο τον Τ​ούρκο κυβερνητικό εκπρόσωπο—ο οποίος χθες είχε διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τη συγκατοίκηση αγοριών και κοριτσιών σε φοιτητικές κατοικίες.

Σημειωτέον, δεν πρόκειται για τις φοιτητικές εστίες, στις οποίες έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται η συγκατοίκηση αγοριών και κοριτσιών. Ο Ερντογάν αναφερόταν στα σπίτια που ενοικιάζουν οι φοιτητές.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν είπε χθες ότι «σε ορισμένα σημεία, όπου δεν επαρκούν οι φοιτητικές εστίες, υπάρχει πρόβλημα ως προς τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Υπάρχουν καταγγελίες, τις οποίες εξετάζουν οι νομαρχίες».

«Υπάρχουν καταγγελίες από γείτονες» διευκρίνισε και συνέχισε: «Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει σ’ αυτά τα σπίτια. Θα προβούμε στα αναγκαία βήματα, διότι πρέπει να επέμβουμε. Είμαστε συντηρητικοί δημοκράτες». Σύμφωνα με τον Ερντογάν πάντως, «αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επέμβαση στον τρόπο ζωής».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός διερωτήθηκε μάλιστα «πότε η κυβέρνησή μας επενέβη στον τρόπο ζωής; Εάν σε αυτή τη χώρα υπάρχουν κάποιοι που καταπιέστηκαν, αυτοί είναι οι συντηρητικοί».

Τα ίδια επανέλαβε ο Ερντογάν λίγο πριν από την αναχώρησή του το απόγευμα για τη Φινλανδία και πρόσθεσε ότι «κατά πόσο αρμόζει, να διαμένουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια αγόρια και κορίτσια μαζί; Εάν εσείς το εγκρίνετε, να το χαίρεστε».

Χθες, μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς είχε αναφερθεί σε δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία ανέφεραν ότι η κυβέρνηση πρόκειται να κάνει βήματα όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα σπίτια, για να πει ότι «πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες. Εμείς δεν σκεφτόμαστε να επέμβουμε στα σπίτια. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος μένει στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα».

Για τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τα λόγια του Ερντογάν σχετικά με τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα «μπορεί να τα διατυπώσει μόνο κάποιος που έχει τραυματικές εμπειρίες από το παρελθόν!». «Κοιτάζοντας από την κλειδαρότρυπα, δεν μπορείτε να κάνετε λόγο για δημοκρατία» είπε και πρόσθεσε: «Εάν παρακολουθούσε από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Κωνσταντινούπολη μόνο τις γυναίκες, θα μπορούσαμε να πούμε εντάξει. Αλλά κάνει μπανιστήρι στα σπίτια μας. Με λίγα λόγια, δεν γίνεται πρωθυπουργός μπανιστιρτζής!», είπε χαρακτηριστικά ο Κιλιτσντάρογλου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πυκνώνουν παρόμοιες τοποθετήσεις στην Τουρκία. Σήμερα ο υπουργός Νέας Γενιάς και Αθλητισμού Σουάτ Κιλίτς αναφερόμενος στο σχέδιο της Άγκυρας για το «πλοίο ειρήνης στη Μεσόγειο», στο οποίο σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν 800 νέοι από διάφορες χώρες, είπε ότι «προγραμματίζουμε ένα δεκαήμερο ταξίδι όπου θα πάρουν μέρος αγόρια και κορίτσια και είναι λογικό να λάβω τα μέτρα μου», διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των μέτρων θα είναι και η απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ κατά το ταξίδι.


σχετικα αρθρα