Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν μπροστά από τα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στην βόρεια κινεζική πόλη Ταϊχουάν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα, μικρής ισχύος βόμβες εξερράγησαν έξω από κτήριο όπου στεγάζονται γραφεία της Περιφερειακής Επιτροπής της Σανχί του Κομμουνιστικού Κόμματος. Η Ταϊχουάν είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Σανχί.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό πάνω από την λεωφόρο όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος και οχήματα με σπασμένα τζάμια.

Το μικρομπλόγκ της επίσημης εφημερίδας «Καθημερινή του Λαού» έγραψε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας σοβαρά.

Περίπου 20 οχήματα, σταθμευμένα σε απόσταση 100 μέτρων από τον τόπο των εκρήξεων, υπέστησαν ζημιές, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Οι εκρήξεις αυτές έρχονται σχεδόν μια εβδομάδα μετά από την έκρηξη ενός οχήματος στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο, όπου σκοτώθηκαν συνολικά πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 40. Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, η επίθεση αυτή υποστηρίχθηκε από το Ισλαμικό Κίνημα του ανατολικού Τουρκεστάν, μια αυτονομιστική ομάδα στα βορειο - ανατολικά , η οποία χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τον ΟΗΕ.

Οι νέες επιθέσεις σημειώθηκαν λίγο πριν το άνοιγμα αυτό το Σαββατοκύριακο στο Πεκίνο της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία θα συζητήσει σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

TAGS