Από ένοπλους σκοτώθηκε ο μεξικανός αθλητικός δημοσιογράφος Γκεράρντο Αλμπέρτο Ανγκούλο, ενώ ταξίδευε με το αυτοκίνητό του συνοδεία της συζύγου του και δύο από τις αδελφές του.

Ένοπλοι από τρία αυτοκίνητα επιτέθηκαν κατά του δημοσιογράφου πιθανώς για να τον ληστέψουν και άρχισαν να πυροβολούν με βαρύ οπλισμό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος οδηγούσε, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του κατά την καταδίωξη και το σώμα του βρέθηκε διάτρητο από σφαίρες, ενώ οι άλλοι τρεις επιβάτες τραυματίστηκαν .Οι έρευνες προσπαθούν να καθορίσουν εάν ο δημοσιογράφος είχε προσωπικές διαφορές με τις ένοπλους ή αν τα κίνητρα της επίθεσης αφορούσαν μόνο τη ληστεία.

Συνολικά 84 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και 20 αγνοούνται από το 2000 στο Μεξικό. Η κατάσταση ασφαλείας στην πολιτεία Σιναλόα , στον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι εκτός ελέγχου καθώς θεωρείται προπύργιο των καρτέλ ναρκωτικών με επικεφαλής τον Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, έναν από τους πλέον καταζητούμενους άντρες στο Μεξικό από τότε που δραπέτευσε από φυλακή υψίστης ασφαλείας το 2001.

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό από την περίοδο που ο πρώην πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν ( 2006-2012 ) ανέπτυξε στρατεύματα σε όλη τη χώρα για την καταπολέμηση των ισχυρών καρτέλ του εγκλήματος.