Άκυρη κήρυξε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Κοσόβου την ψηφοφορία σε τρία εκλογικά κέντρα στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, στα οποία, την ημέρα των δημοτικών εκλογών, την περασμένη Κυριακή, εισέβαλαν μασκοφόροι και προκάλεσαν φθορές σε ψηφοδέλτια, μεταδίδει το πρακτορείο Tanjug.

Ο Νέναντ Ρίκαλο, μέλος της επιτροπής. δήλωσε ότι, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ελήφθη η απόφαση ακύρωσης των εκλογών στα τρία εκλογικά κέντρα και ότι η καταμέτρηση των ψήφων από τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα του βορείου Κοσόβου θα αρχίσει την Τετάρτη, παρουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών και εκπροσώπων των εκλογικών επιτροπών των δήμων.

«Ολοκληρώθηκε η παραλαβή του εκλογικού υλικού από τους δήμους του βορείου Κοσόβου και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος καταμέτρησης των ψήφων από τα τρία εκλογικά κέντρα, καθώς τα ψηφοδέλτια είναι εντελώς άχρηστα. Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στην Τεχνική Σχολή, στο σχολείο «Άγιος Σάββας» και στην Ιατρική Σχολή», εξήγησε, σημειώνοντας ότι δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα επανάληψης των δημοτικών εκλογών σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, ο κ. Ρίκαλο σημείωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σφραγίσματος του εκλογικού υλικού, οπότε υπάρχει βάση για νέες εκλογές σε όλο το δήμο.

Μασκοφόροι προκάλεσαν φθορές σε ψηφοδέλτια σε τρία εκλογικά κέντρα στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.

Αναμένεται, εξάλλου, η δημοσιοποίηση της έκθεσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στην οποία θα αποσαφηνίζεται με ποιο τρόπο και για ποιο χρονικό διάστημα οι εφορευτικές επιτροπές έμειναν χωρίς παρατηρητές, κατέληξε ο κ. Ρίκαλο.