Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη των τριών ληστών στην παραλιακή περιοχή της Λεμεσού, λίγο μετά την ληστεία του κοσμηματοπωλείου «Ήρα», στις 10 σήμερα το πρωί.

Οι ληστές, δύο άντρες και μία γυναίκα, εισήλθαν στο χρυσοχοείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ανεξαρτησίας και Αγίου Ανδρέου, αιφνιδιάζοντας τον ιδιοκτήτη, που εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνος του στο κατάστημα.

Οι δύο άντρες υπό την απειλή πιστολιού και μαχαιριού κρατούσαν ακινητοποιημένο τον ιδιοκτήτη, ενώ η γυναίκα- συνεργάτης τους, μάζευε από την βιτρίνα και τα ράφια όλα τα κοσμήματα και τα τοποθετούσε στην τσάντα.

Με την φυγή των δραστών πεζή από το χρυσοχοείο, σήμανε συναγερμός για καταδίωξη των ληστών. Κινητοποιήθηκαν διερχόμενοι, που καθοδηγούσαν τους μοτοσικλετιστές του ΟΠΕ, που έφθασαν στην σκηνή. Σε πάροδο του παραλιακού οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο άντρες ληστές.

Στην προσπάθεια να τους ακινητοποιήσουν ρίχτηκαν και προειδοποιητικοί πυροβολισμοί στον αέρα. Δύο αστυνομικοί «ήρθαν στα χέρια» με τους ληστές και μετά από άγρια πάλη κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν. Και οι δύο τραυματίστηκαν κι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη. Λίγο μακρύτερα από τον χώρο σύλληψης των δύο ανδρών, εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη και η γυναίκα συνεργάτης τους στη ληστεία. Η τσάντα με τα κοσμήματα βρέθηκε εγκαταλελειμμένη κι ανέπαφη στον ίδιο δρόμο.

Ο υπολογισμός της περιουσίας που προσωρινά κλάπηκε, δεν έχει γίνει, σύμφωνα όμως με τις πρώτες εκτιμήσεις η αξία των κοσμημάτων ξεπερνά τις 150 χιλιάδες ευρώ.

Οι ύποπτοι ανακρίνονται στο ΤΑΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού. Όπως έχει διαπιστωθεί, πρόκειται για κοινοτικούς, το πιθανότερο Βούλγαρους.