Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στην ΠΓΔΜ, έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι.

Ο κ. Ράμα, εκτός της συνάντησης που θα έχει σήμερα με τον κ.Γκρούεφσκι στα Σκόπια, θα συναντηθεί ακόμη με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και με τον πρόεδρο της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι.

Ο αλβανός πρωθυπουργός είχε χθες το βράδυ κοινή συνάντηση στα Σκόπια με τους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ, Αλί Αχμέτι του DUI και Μέντουχ Θάτσι του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA), αντίστοιχα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Αλεξάντερ Γκιοργκίεφ, δήλωσε ότι η συνάντηση μεταξύ των δύο πρωθυπουργών αποτελεί συνέχεια της θετικής πρακτικής των δύο χωρών για πραγματοποίηση συναντήσεων σε υψηλό επίπεδο.

Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση του κ. Γκρουέφσκι με τον κ. Ράμα θα συζητηθούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, η περαιτέρω προώθηση της διμερούς συνεργασίας, η συνεργασία στον τομέα της οικονομίας και των εμπορικών συναλλαγών, η υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, καθώς και η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική και ενσωμάτωση των χωρών περιοχής.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του κ. Ράμα στην ΠΓΔΜ από το Σεπτέμβριο που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού της Αλβανίας.